cart
MKB Groothandel sinds 1928
clock
Koop per stuk of in bulk
perfume
Meer dan 15.000 artikelen direct leverbaar
truck
Gratis verzending vanaf €39 incl. BTW

Over ons

Leer Jan van der Leek kennen en kom te weten waarom wij al bijna 100 jaar succesvol zijn!

 

Ons verhaal

Het verhaal van Jan van der Leek gaat al bijna 100 jaar terug. Ben jij benieuwd, wat er al die jaren gebeurd is en waarom Jan van der Leek zo succesvol is geworden? Jan van der Leek heeft als familiebedrijf een rijke geschiedenis. Kom meer te weten over het verleden en de toekomstplannen van dit continu verbeterende bedrijf.

Waar het begon in 1928

Het begon in 1928 toen Jan van der Leek Senior een kappersgroothandel op het Kerkplein in Hoorn startte. Hij bezocht alle kapsalons in West-Friesland op de fiets en verkocht hun stukken zeep en kappersbenodigdheden. Jan ging van het Kerkplein verhuizen naar de Gouw in de binnenstad van Hoorn. Ook kocht hij een auto om nog meer kapsalons te kunnen bezoeken.

Jan van der Leek Senior droeg de zaak in 1970 over aan zijn zoon, ook Jan van der Leek. Jan zette de grote stap en verhuisde het bedrijf in 1979 naar industrieterrein Hoorn 80. Een bedrijventerrein waar uitbreiding plaats kon vinden.

1996

In 1996 was het tijd voor de derde generatie binnen het bedrijf. Jan (Junior) en Marc van der Leek nemen het stokje over van hun vader Jan. Beiden hadden zij het doel om kwaliteitsmerken op de Nederlandse markt te introduceren en de cosmeticabranche te verrijken met innoverende producten.

Later werden Atoomweg 3 en 7 aangekocht, om het pand uit te breiden. De groei van het bedrijf betekende namelijk ook dat de werkruimte vergoot moest worden.

Neem contact op

2012

Het bedrijf groeide snel en innoveerde mee in de nieuwste ontwikkelingen. Zo splitsen Jan en Marc 2 takken van het bedrijf op, Jan van der Leek B.V. werd het import- en distributie kanaal voor cosmetica gerelateerde artikelen en Voorkappers.nl de kappersgroothandel. Beide kanalen kregen een eigen webshop en voor Jan van der Leek B.V. werd zelfs een app ontwikkeld.

Jan van der Leek B.V. groeide al snel uit tot de enige cosmetica groothandel in z'n soort. Met unieke producten zorgden Jan en Marc ervoor dat de 2 bedrijven zeer succesvol werden in de branche.

Meer informatie

Toekomst

Jan van der Leek blijft innoveren en groeien. Inmiddels heeft Jan van der Leek meer dan 3000 klanten en zijn er 35 mensen werkzaam bij de organisatie. Elke dag is het gehele bedrijf bezig met vooruit kijken en de beste service verlenen aan alle klanten verspreid over heel Nederland en België.

Ook nu zet Jan van der Leek, samen met zijn medewerkers, een grote stap vooruit. Zij kijken uit naar een mooie toekomst op het nieuwe bedrijventerrein Zevenhuis. Op Zevenhuis zullen Jan en Marc in 2028 het 100-jarig bestaan van het familiebedrijf gaan vieren.

Waarom klant worden?

 

We helpen je op weg

Wordt jouw vraag nog niet beantwoord? Bekijk de onderstaande pagina's voor meer informatie of neem contact op met onze klantenservice en stel je vraag direct.

Download de catalogus

Onze catalogus bevat het gehele assortiment en alle lopende acties. Download de catalogus om al onze inkoop- en verkoopprijzen te zien.

Download

Profiteren van onze voordelen?

Neem contact op met ons om een afspraak in te plannen of meer informatie op te vragen.

Afspraak inplannen

Of neem direct contact op via:

Terug naar boven
De betrouwbare beauty groothandel sinds 1928. Veilig winkelen en thuiswinkel gecertificeerd.
Kies hieronder je land en geef aan of je een BTW nummer hebt.
Nederland
België
Zakelijk (excl BTW)
Consument (incl BTW)
Gelieve een keuze maken